Pirike honlapja

Üdvözlök mindenkit.

                      Könnyü ébédek-vacsorák

 

                              receptek.png

                          Sörös csirke 
  

Hozzávalók:
5 dl sör
1 egész csirke

bors
fokhagyma
zöldfűszerkeverék vagy sült csirke fűszerkeverék
olaj


Elkészítés:
A már megtisztított csirkét megmosom, bekenem kézzel egy kicsi olajjal, majd ízlés szerint fűszerezem. A sörösüveget is alaposan megmosom, majd kibontom, a tepsire helyezem. Ráültetem a csirkét, és lefedem a sütőzacskóval.

 1 órát sütöm - a csirke nagyságától függően. Krumplipürével tálalom. Jó étvágyat hozzá!

     goldscroll_div.png

                 Baconös virsli sajttal sütve

 Hozzávalók:
4 pár virsli
8 szelet bacon
45-50 dkg tejföl
30 dkg trappista sajt
kevés vaj
Elkészítés:

A virsliket hosszában bevágom, a barázdába egy hosszú sajtcsíkot teszek, majd betekerem a virsliket a baconbe. Ezután kivajazott tűzálló tálba vagy tepsibe teszem őket, nyakon öntöm a tejföllel, majd gazdagon megszórom a reszelt sajttal.

200 fokon sütöm, amíg a sajt megpirul, kb. 25 percig.
Megjegyzés:

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, rendkívül finom vacsora.   Friss kenyérrel tálald!

      goldscroll_div.png

                         Mustáros apróhús
 

Hozzávalók:
50 dkg tarja
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma

őrölt bors
majoranna
egész kömény
oregánó
szerecsendió
1 db paprika
1 db paradicsom
1 evőkanál mustár
1 db leveskocka
1/2 citrom leve
olaj
Elkészítés:

A felkockázott hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a felkockázott húst. Picit pirítjuk, és beletesszük a kockázott paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Ha félig megpuhult a hús, kevés vizzel felengedjük, fűszerezzük, a leveskockát, a mustárt és a citromlét is ekkor tesszük bele, majd készre főzzük.

        goldscroll_div.png

                                       Színes rizibizi


 Hozzávalók:
1 adaghoz:
zöldség (sárga- és fehérrépa, cukorborsó, kukorica)
1,25 dl rizs (mindig mérőpohárban mérem a rizst)
2,5 dl víz (mindig a rizs duplája)
olaj

bors
Elkészítés:

Kevés olajon, kicsi lángon, fedő alatt megpároljuk a felkockázott répákat, a cukorborsót és a kukoricát (kb. 10-15 perc).
Ezután ráöntjük a rizst a zöldségre, kicsit pirítjuk, felrakjuk forrni a vizet. A forrásban lévő vízzel leöntjük a rizst, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt közepes lángon készre főzzük (kb. 10 perc). Csak addig főzzük, míg elfő alóla a víz, különben leragad!

     goldscroll_div.png

                           Szegedi kifli

 Hozzávalók:
70 dkg liszt

2 teáskanál só
3 evőkanál cukor
3,5 dl tej
1 dl olaj
3 dkg élesztő
kb. 20 dkg hideg vaj
Elkészítés:

1 dl langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatom az élesztőt. A liszthez adom a sót, a maradék cukrot, a megmaradt tejet, az olajat és a felfutott élesztőt. Jól összegyúrom, és hagyom meleg helyen duplájára kelni. Ez kb. 1/2-3/4 óra.

Miután megkelt, lisztezett felületen elfelezem. Majd mindkét darabot 4 részre osztom. Egyesével kör alakúra nyújtom, kb. 2 mm vastagra, és 4 cikkre vágom.

A hideg vajat először 2 mm vastag szeletekre vágom, majd a szeleteket felcsíkozom. 1-1 csíkot rakok a tészta nagyobbik részére, és onnan haladva feltekerem. A kiflik végeit jól visszanyomkodom, és sütőpapírral bélelt lemezre rakom őket. Kicsit hagyom pihenni, majd felvert tojással megkenem.

180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sülnek.

     goldscroll_div.png

                          Kelt madárkák


 Hozzávalók:
kb. 12-14 madárkához:
50 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 csapott teáskanál só
6 dkg porcukor
5 dkg vaj
3-4 dl tej
A díszítéshez:
mazsola
A kenéshez:
1 db felvert tojás
Elkészítés:

1.) Az élesztőt egy pohárba morzsoljuk, megszórjuk egy csipet cukorral, és ráöntünk kb. 1,5 dl langyos tejet (ezt a hozzávalókban megadott 4 dl tejből vesszük el). A poharat lefedjük az élesztő papírjával vagy egy kis darab fóliával. Az élesztőt felfuttatjuk.

2.) A lisztet egy keverőtálba tesszük, mélyedést nyomunk a közepébe. A mélyedésbe beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beleszórjuk a porcukrot, és apránként beledolgozzuk a maradék langyos tejet.

3.) A tésztát kézzel alaposan átgyúrjuk, majd konyhai robotgéppel simára dagasztjuk. Lassan hozzáadagoljuk a megolvasztott langyos vajat, és fényesre gyúrjuk. A tálat letakarjuk egy tiszta konyharuhával, lefedjük egy párnával, és langyos helyen kb. 45-50 perc alatt legalább duplájára kelesztjük.

4.) Lisztezett gyúródeszkán a megkelt tésztából bejgli vastagságú hengert sodrunk, és kb. ujjnyi vastag darabokra vágjuk. Minden darabkából bő arasznyi rudakat sodrunk, és boggá kötjük.

5.) A bog egyik végén egy fejecskét alakítunk ki, kis csőrrel, és két oldalt 2 mazsolaszemmel. (A madárka fejét meg kell kenni egy kis felvert tojással, úgy könnyebben beleragad a mazsola!) A bog másik felét ujjunkkal szétnyomkodjuk, és késsel 2-3 oldalról bevágjuk, majd faroktollakká alakítjuk a tésztát.

6.) Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a madarakat (egymástól néhány centi távolságra, mivel a madarak a melegben meg fognak nőni), és kissé kelni hagyjuk kb. 10 percig, amíg bemelegszik a sütő.

7.) A madarakat felvert tojással megkenjük, és az előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

goldscroll_div.png

 

 

 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 42
Tegnapi: 57
Heti: 137
Havi: 1 228
Össz.: 65 355

Látogatottság növelés
Oldal: Könnyü ebédek, vacsorák.
Pirike honlapja - © 2008 - 2014 - pirike.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

EladoDomain.NET támogatásával a HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: zöldségszobrászat - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »